BK

Beste Leden,

Belgisch Kampioenschap Show 02-07-2022

Het Belgisch Arabisch Paardenstamboek vzw organiseert het Belgisch Kampioenschap Show,  dit jaar opnieuw op de terreinen van toplocatie Sentower Park te Opglabbeek op zaterdag 2 juli 2022.

De datum werd voornamelijk gewijzigd omdat er vorig jaar een groter publiek werd aangetrokken omwille van de organisatie van andere internationale shows tijdens hetzelfde weekend.   De show gaat door in de grote binnenhal van Sentower Park

 !! De Halter reeksen zijn open voor paarden van eigenaars met de Belgische nationaliteit of Belgische verblijfplaats.

!! Voor de junior rubrieken moet het deelnemende paard in België geboren zijn en ingeschreven bij BAPS vzw op sluitingsdatum van de inschrijvingen van de show.

 !! Voor senior rubrieken moet het deelnemende paard 3 jaar effectief zijn ingeschreven bij BAPS vzw op sluitingsdatum van de show.

!! Dit jaar worden er weer Liberty klassen georganiseerd.

!! Veulenklassen worden georganiseerd conform ECAHO Blue Book 2022.

!! Paarden die reeds Belgisch Kampioen werden, worden de daarop 2 opeenvolgende kalenderjaren geweerd, maar mogen nadien terug deelnemen.

ECAHO prijzengeld enkel voor Belgisch Kampioenschap Haltershow en Belgisch Kampioenschap Performance Rubrieken 

volgens ECAHO Blue Book en Green Book (ONLY for Advanced levels)

Internationale – Nationale Performance rubrieken

BAPSvzw organiseert ook dit jaar Internationale Performance rubrieken, open voor alle in WAHO- stamboeken geregistreerde paarden.   

De Belgische deelnemers, waarvan de paarden ingeschreven zijn in BAPSvzw en de eigenaar de Belgische nationaliteit of Belgische verblijfplaats heeft, doen automatisch mee aan het Belgisch Kampioenschap.   Er worden 2 prijsceremonies gehouden.

De Performance rubrieken gaan door op het grote buitenterrein van Sentower Park

Onderstaande disciplines worden georganiseerd in 3 levels , Junior Horse(4-5y) , Novice en Advanced :

-Hunter Pleasure

-Western Pleasure

-Classic Pleasure

-Ranch Riding

-Ridden Trail

-In-Hand Trail

De aangeboden reeksen worden georganiseerd als er minstens 3 deelnemers zijn per reeks.  Reeksen kunnen worden samengevoegd, afhankelijk van de inschrijvingen.

Pleasure reeksen voor halfbloeden worden georganiseerd als er 3 deelnemers per reeks zijn.

ALL  INFO : www.bkarabischepaarden.be 

Wij kijken ernaar uit om jullie talrijk te verwelkomen in Sentowerpark en wensen jullie allen veel succes met de voorbereidingen en de deelname aan het Belgisch Kampioenschap 2022 !

Sportieve groeten,

De Raad van Bestuur