Uitzonderlijke “all-arab” rendag

Beste BAPS-leden,

Op 17 augustus krijgt U (op de renbaan van Ghlin/Mons) de gelegenheid (GRATIS) tijdens een bijzondere rendag met 4 rennen voor Arabische Volbloedpaarden, met de rensport kennis te maken!

Het programma ( aanvang rond 11h) omvat één internationale prestige-ren, de IFAHR-CUP, een ren gesteund door de Internationale Federatie voor Arabische rennen, elk jaar in een ander land gepland. Deze gaat over  1500m en heeft een prijzenpot van 25.000 euro.

Er zijn verder nog drie andere internationale rennen , telkens gericht op een verschillende afstanden/ leeftijd/klasse paarden . Voor elk van deze drie rennen is 7.000 euro beschikbaar, waarbij bovendien  een fokkerspremie wordt uitgereikt voor de Beste Belgisch Gefokte van elk van deze drie rennen.

Er zal ook opnieuw een internationale pony-ren zijn … deze waren de vorige jaren zeer succesvol met meer deelnemers dan verwacht en de koers werd dus opgesplitst ngl. de stokmaat van de pony’s ! De hoop is daar halfbloed arab-pony’s voor aan te trekken! Als er dit jaar meerdere arab halfbloedpony’s deelnemen, zal een beker worden uitgereikt voor de snelste halfbloed-arabische pony. Hengstenhouders, geef het door aan de pony-afstammelingen van uw hengsten!!

De vier rennen voor Arab volbloedpaarden worden gesponsord door de Hippodrome de Wallonie – Ghlin, IFAHR, het Emirates Breeders Program en AHRCB.

Wij hopen u talrijk bij deze gelegenheid te verwelkomen (restauratie te plaatse mogelijk) om aan onze sponsors te bewijzen dat er een reële interesse is voor de arab-rennen in België !

Tot dan,

A.H.R.C.B.